joi, 4 aprilie 2024

Alegeri pentru funcția de Președinte a Uniunii Scriitorilor - 2024

În ziua de 3 aprilie 2024, ca urmare a faptului că, prin decesul domnului Nicolae Manolescu, funcția de Președinte al Uniunii Scriitorilor din România a rămas vacantă, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Uniunii Scriitorilor din România, convocată la solicitarea unei treimi dintre membri acestuia.
Consiliul a hotărât ca funcția de Președinte să fie asigurată interimar de domnul Varujan Vosganian, până la următoarele alegeri pentru această funcție, care se vor desfășura în partea a doua a lunii iunie 2024.
Vice-președinte interimar a fost desemnat domnul Angelo Mitchievici.
Majoritatea membrilor Consiliului au apreciat că intervalul scurs de la precedentele alegeri este prea mic – practic, de numai un an –, astfel încât s-a hotărât ca alegerile să se organizeze numai pentru Președinte, cu mențiunea că mandatul noului ales se va încheia o dată cu încetarea actualului mandat de cinci ani al organelor de conducere ale Filialelor și al actualului Consiliu.
Calendarul alegerilor va fi comunicat la finele lunii aprilie.
Întrucât Statutul Uniunii Scriitorilor din România nu mai corespunde evoluțiilor, s-a decis constituirea unei comisii pentru redactarea unui nou statut. Președintele acestei comisii este domnul Liviu Capșa. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu